Yawal korzysta z cloud computingu w Polcom Data Center. Case study

Yawal SA to jeden z największych producentów architektonicznych systemów aluminiowych w Polsce. Kompleksowe systemy aluminiowe spółki są eksportowane na całą Europę i do ponad 50 krajów na całym świecie.

Spółka stanęła przed wyzwaniem wdrożenia nowego systemu ERP IFS Application. Rozproszona infrastruktura serwerowa spółki i jej dynamiczny rozwój, przyczyniły się do poszukiwania alternatywnych modeli pozyskania informatyki w firmie. W perspektywie czasu uwidaczniał się również problem związany z kosztami rozbudowy i utrzymaniem własnych zasobów informatycznych, które były trudne do precyzyjnego oszacowania w stosunku do dynamiki zachodzących zmian.

Cloud computing oferowany przez Polcom jest odpowiedzią na nasze potrzeby biznesowe. Model chmurowy pozwolił nam podnieść poziom bezpieczeństwa, zwiększyć dostępność do kluczowych systemów i aplikacji, które wpływają na stabilność procesu produkcyjnego, który jest dla nas podstawą naszej działalności mówi Andrzej Przerada, Administrator Systemów Informatycznych, Yawal SA

Pobierz case study i dowiedz się więcej.