Wspieramy Światowe Dni Młodzieży!

W lipcu  młodzi pielgrzymi z całego świata odwiedzili Kraków w ramach Światowych Dni Młodzieży 2016.  Wydarzenie było ogromnym wyzwaniem z punktu widzenia komunikacji, dlatego dzieki naszym usługom  Komitet Organizacyjny ŚDM zadbał o jej niezawodność.

Biorąc pod uwagę potrzebę skutecznej komunikacji oraz ciągłej dostępności dla mediów i pielgrzymów z Polski i całego świata, Komitet ŚDM musiał zadbać o dobrą infrastrukturę informatyczną, która zapewniłaby stabilne działanie wszystkich systemów. Komitet zdecydował się na korzystanie z zasobów informatycznych w modelu usługowym – dzięki temu organizatorzy mogli  korzystać ze sprawnego sprzętu oraz z zasobów informatycznych w „chmurze”. Jak się okazuje było to skuteczne rozwiązanie.

Polcom, nie tylko udostępnia nam moc obliczeniową, ale także całą niezbędną dla pracy Komitetu infrastrukturę komputerową wraz z oprogramowaniem, na którym codziennie pracujemy. Dzięki temu nie musieliśmy się martwić o serwisowanie sprzętu i mogliśmy się zająć wyzwaniami, które stały przed Komitetem – komentuje Michał Jedynak z Departamentu Komunikacji Światowych Dni Młodzieży.