Summa Linguae Technologies stawia na cloud computing!

Summa Linguae Technologies to dostawca usług językowo-technologicznych, realizujący m.in. tłumaczenia i lokalizację w ponad 200 językach dla klientów korporacyjnych, głównie z branży IT i e-commerce.

Prężny rozwój spółki bazowany na technologii wymagał zaangażowania w rozwój infrastruktury IT. Wybór modelu cloud computing od Polcom przyczynił się do optymalizacji kosztów i pozwolił na pełną elastyczność biznesową.

O tym, dlaczego migracja danych na środowisko chmurowe okazała się trafnym wyborem – mówi Krzysztof Zdanowski, Prezes Zarządu Summa Linguae:

"Summa Linguae Technologies to dostawca rozwiązań technologicznych do zarządzania lokalizacją i przepływem treści w wielu językach. Tworzymy rozwiązania pozwalające naszym klientom komunikować się z otaczającym rynkiem w sposób bardzo płynny i szybki. Nasz zespół tworzy ponad 140 pracowników, pracujących w 7 krajach w Europie i Azji. Summa Linguae Technologies to jedyna polska spółka z branży językowej notowana na GPW oraz należąca do 100 największych tego typu firm na świecie. Staramy się wykorzystywać to co jest najlepsze w technologiach, by wspierać międzynarodowy rozwój biznesowy naszych klientów — właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na współpracę z firmą Polcom. Nowoczesna i bezpieczna architektura chmury obliczeniowej Polcom wspiera nasz biznes i pozwala nam na swobodny rozwój".