Sfinks Polska S.A. w chmurze obliczeniowej Polcom!

Sfinks Polska S.A. to największa restauracyjna firma z sektora casual dining w Polsce z siedzibą w Piasecznie. Spółka zarządza sieciami Sfinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło, WOOK, pubem Bolek oraz Fabryką Pizzy zlokalizowanymi na terenie całej Polski. Historia firmy sięga 1995r. kiedy to otwarto pierwszą restauracją Sphinx.

Spółka Sfinks Polska zdecydowała się na wybór usług cloud comupting od Polcom. O motywach podjęcia tej decyzji opowida Grzegorz Dziekan  Dyrektor Działu IT i Zarządzania Projektami.

"Powodem, dla którego zdecydowaliśmy się na migrację na środowisko cloudowe do Polcom Data Center, była chęć zwiększenia bezpieczeństwa naszych systemów. Chcieliśmy, żeby były one dostępne dla naszych klientów i pracowników. Z drugiej strony przeprowadziliśmy także analizę kosztów utrzymania własnej serwerowni, z której wynikało, że model usługowy zaoferowany przez POLCOM pozwoli nam w znacznym stopniu zoptymalizować koszty inwestycyjne w obszarze IT. W takim wypadku decyzja była oczywista.

Możemy polecić Polcom Data Center jako sprawdzonego i rzetelnego dostawcę usług cloud computing".