S&T zmigrował do chmury obliczeniowej Polcom!

S&T to firma działająca w obszarze IT, oferująca usługi konsultingowe, projektowe i wdrożeniowe systemów informatycznych. Świadczy usługi dla klientów z sektorów: administracji publicznej, bankowości, handlu detalicznego, instytucji użyteczności publicznej, przemysłu oraz jednostek naukowo-badawczych. Wspracie dla klientów w trybie 24/7/365 i kompleksowe wdrażanie systemów SAP wymaga bezpiecznej, elastycznej i niezawodnej infrastruktury informatycznej.

Jakie korzyści niesie za sobą model cloud computing od Polcom dla S&T  –  wyjaśnia Michał Wilbrandt, Business Solutions Unit Director:

"Jednym z najważniejszych obszarów naszych usług jest kompleksowe wdrażanie systemów SAP. Wspólnie z Polcom świadczymy dla naszych klientów kompleksową usługę polegającą na pełnym wdrożeniu, zarządzaniu obsługą i wsparciu oraz dostarczeniu niezbędnej infrastruktury informatycznej niezbędnej  w modelu cloudowym. Dzięki temu klient otrzymuje pełny zakres obsługi informatycznej, jednocześnie optymalizując koszty i zyskując czas na skupienie się na swojej głównej działalności biznesowej.

Wybraliśmy do współpracy Polcom ze względu na niezawodną architekturę chmury obliczeniowej, zbudowaną na bazie dwóch ośrodków data center oraz na partnerskie i projektowe podejście. Możemy polecić firmę Polcom jako sprawdzonego i rzetelnego dostawcę".