Polimex - Mostostal migruje zasoby IT do Polcom Data Center

Polimex - Mostostal podjął decyzję o migracji swojej infrastruktury IT do Polcom Data Center. Dzięki migracji spółka zoptymalizuje koszty oraz zwiększy bezpieczeństwo kluczowych dla rozwoju przedsiębiorstawa systemów.

Jak podkreśla Tomasz Pierzchała, Dyrektor biura informatyki Polimex – Mostostal projekt ma duże znaczenie z punktu widzenia strategii rozwoju przedsiębiorstwa:

Migracja środowiska informatycznego do zewnętrznej serwerowni pozwoli nam na optymalizację zarządzania infrastrukturą IT.  Z uwagi na strategię spółki skupiającą się w dużej mierze na ciągłym optymalizowaniu kosztów oraz podnoszeniu stabilności biznesowej zdecydowaliśmy się na migrację kluczowych dla nas systemów IT do data center. Oznacza to dla nas przede wszystkim to, że nie będziemy musieli ponosić ryzyka inwestycyjnego związanego z rozbudową infrastruktury IT oraz że infrastruktura IT będzie mogła być dynamicznie dostosowywana do naszych zmieniających się potrzeb. Takie podejście oznacza więc dla nas realne oszczędności oraz dodatkowe wsparcie specjalistów Polcom w trybie 24/7/365/.

Wiejcej informacji na temat projektu znajdziesz na Prortalu Gospodarczym: Link do artykuł