Polcom partnerem konferencji EuroCloud Forum 2015 w Barcelonie

Polcom został czołowym reprezentantem Polski na odbywającej się w dniach 7 – 9 października w Barcelonie konferencji Euro Cloud Forum 2015. Podczas wydarzenia poruszane były kwestie związane z bezpieczeństwem IT, rozwojem cloud computingu oraz jego przyszłością.

Euro Cloud Forum 2015 skupiło w sobie reprezentantów z ponad 10 krajów, m. in. firmy takie jak IBM, Telefonica, San Disck oraz Huawei. Podczas targów zostało wygłoszonych około 50 prezentacji, a stoiska partnerów odwiedziło ponad 700 osób.

Polcom podczas wydarzenia był reprezentowany przez Annę Kulikowską, Business Development Managera, która wzięła udział w panelu dyskusyjnym poświęconemu szansom i wyzwaniom związanym z dynamicznym rozwojem cloud computingu w Polsce. Panel moderowała prezes EuroCloud Poland, Anna Nietyksza, oprócz Polcom uczestniczyli w nim także Paweł Olech, prezes spółki Pirios SA oraz Juan Miguel Velasco, prezes komisji ds. Bezpieczeństwa EuroCloud Spain.