O BDO Reporting Suite - Adam Kucharski, Dyrektor Biura BDO SOLUTIONS

BDO SOLUTIONS Sp. z o.o została powołana przez BDO Sp. z o.o. w 2012 roku. BDO rozpoczęła swoją działalność w 1991 roku, jako jedna z pierwszych na rynku firm audytorsko-doradczych. Obecnie posiada swoje biura w Warszawie (Centrala), Katowicach, Krakowie, Poznaniu oraz Wrocławiu, gdzie zatrudnia blisko 300 konsultantów oraz ekspertów, w tym ponad 20 biegłych rewidentów, a także kilkunastu doradców podatkowych i radców prawnych.

Kluczowym produktem spółki jest BDO REPORTING SUITE Integrated Solution – zestaw usług i specjalizowanych modeli oparty na produktach IBM Cognos automatyzujący tworzenie statutowych raportów rocznych i okresowych wg MSSF i lokalnych standardów rachunkowości, umożliwiający również raportowanie dla potrzeb sprawozdawczości zarządczej dla wszystkich typów firm i grup kapitałowych działających na rynku polskim.

- W naszej praktyce zawsze staramy się dostosować do bieżących potrzeb Klientów, oferując im zróżnicowane, elastyczne modele współpracy,             a także kompetentny, multidyscyplinarny zespół ekspertów i konsultantów – mówi Adam Kucharski z BDO SOLUTIONS.

- W relacjach z Klientami stawiamy na kompetencje, rzetelną wiedzę i praktyczne doświadczenie naszych pracowników oraz na wartości, z których naczelną jest dbałość o jakość i profesjonalizm dostarczanej Klientowi usługi - mówi Adam Kucharski z firmy BDO SOLUTIONS. - Chcemy i dążymy do tego, aby nasi Klienci mieli przeświadczenie, że z nami mogą się rozwijać. My również chcemy rozwijać swoje możliwości biznesowe. Dlatego precyzyjnie dobieramy naszych Partnerów. Współpraca z firmą Polcom, była dobrą decyzjądodaje.

Firma BDO SOLUTIONS korzysta z oferowanej przez Polcom Data center Informatyki jako usługi. Nawiązana współpraca umożliwia oferowanie naszym klientom rozwiązania BDO REPORTING SUITE Integrated Solution w modelu usługowym SaaS (Software-as-a-Service).

Również tworzenie i rozwój naszego rozwiązania BDO REPORTING SUITE Integrated Solution również odbywa się całkowicie w środowisku udostępnianym przez POLCOM. Nasz partner posiada jedno z najnowocześniejszych i najbezpieczniejszych Data Center w Polsce, co potwierdzają stosowne certyfikaty. Dzięki zastosowaniu zoptymalizowanych parametrów informatycznych firma BDO SOLUTIONS ma gwarancję korzystania         z dedykowanych rozwiązań o określonych indywidualnie właściwościach.

- Model informatyki, jako usługi pozwala nam na elastyczne korzystanie z architektury IT, w oparciu o takie rozwiązania, które są adekwatne do aktualnych potrzeb firmy przy zachowaniu gwarancji bezpieczeństwa - dodaje Adam Kucharski.