Firma Polcom Partnerem Spółki Glen

Spółka Glen powstała w 1995 roku. Od początku swojej działalności koncentruje się na rozwiązaniach mobilnych opartych o własne i zewnętrzne programy. Podstawową ofertą usług i oprogramowania jest autorskie rozwiązanie Mobilna Aplikacja Handlowa (MAH).

- Dbamy o stały rozwój naszego przedsiębiorstwa i zadowolenie naszych Kontrahentów – mówi Prezes Spółki Jacek Wójtowicz – Chcemy, by nasi Klienci otrzymywali dedykowane dla nich rozwiązania, które usprawnią ich procesy biznesowe. Dlatego ponad rok temu, wraz z firmą Polcom przenieśliśmy nasze wewnętrzne centrum danych do profesjonalnego otoczenia serwerowego firmy Polcom. Pozwoliło to nam skoncentrować się na rozwoju naszych systemów, a całą sferę utrzymania baz danych, serwerów i usług z tym związanych (serwis i wsparcie techniczne) powierzyć zewnętrznym profesjonalistom, czyli firmie Polcom. Obecnie korzystamy z mieszanego środowiska, tzn. część mocy oparta jest na serwerach sprzętowych a część na wirtualnych. Daje nam to pełną elastyczność reagowania na zmienne potrzeby dla utrzymania naszego systemu mobilnego.

- W międzyczasie zrealizowaliśmy szereg nowych projektów i wdrożeń już w oparciu o nową lokalizację centrum danych i usługę firmy Polcom. Odbyły się znacznie szybciej i sprawniej niż w poprzednim modelu. Wiemy też, że gdy uda nam się pozyskać duży kontrakt nie będziemy mieli problemu z przystosowaniem centrum danych do obsługi takiego klienta.

- Oczywiście szukaliśmy takiego wsparcia na potrzeby naszego systemu już od jakiegoś czasu, przeglądając i analizując oferty tego typu serwerowni w Polsce i za granicą. Jesteśmy niedużą firmą, według standardów unijnych mikroprzedsiębiorstwem, ale sposób podejścia do takiego klienta jak my, elastyczność w negocjacjach i poziom obsługi zdecydowanie wyróżniają firmę Polcom na rynku. Gorąco polecamy współpracę z tą firmą.