Arge Paliwa korzysta z cloud computing od Polcom!

Firma Arge Paliwa jest obecna na rynku paliwowym już od ponad 25 lat. Oprócz sprzedaży i dystrybucji paliw płynnych, spółka oferuje również kompletne usługi dla kierowców. Szeroki zakres działalności i dynamiczny rozwój przedsiębiorstwa, skłoniły Arge do migracji swojej infrastruktury informatycznej na środowisko cloudowe do Polcom Data Center.

Dzięki czemu spółka uniknęła dodatkowych kosztów związanych z zakupem sprzętu i kosztownego oprogramowania, zyskując większe bezpieczeństwo swoich danych i pewność w natychmiastowym przystosowaniu systemów informatycznych do zmiennych potrzeb.

O tym dlaczego migracja do chmury obliczeniowej Polcom była trafną decyzją przedstawia  –  Edyta Łabys, Prezes Zarządu Arge Paliwa.
"Współpraca ta pozwala mi zarekomendować firmę POLCOM S.A. jako bardzo rzetelnego i profesjonalnego usługodawcę, znającego i stosującego nowoczesne technologie podczas świadczenia swoich usług. Wszelkie czynności objęte współpracą są wykonywane przez POLCOM S.A. sprawnie, terminowo i zgodnie z zawartą umową. POLCOM S.A. dzięki ogromnemu zaangażowaniu i profesjonalizmowi personelu była wyróżniającym się podmiotem już podczas prowadzenia negocjacji poprzedzających zawarcie umowy, natomiast dalsza partnerska współpraca pozwoliła nam nie tylko w znaczący sposób zoptymalizować koszty związane z zakupem sprzętu i oprogramowania, ale także poprawić jakość naszej pracy.

W związku z powyższym, z przyjemnością mogę zarekomendować POLCOM S.A. jako wiarygodnego partnera".